Ankara Klinik Psikolog

Klinik psikoloji uzmanlık alanı; bireylere, ailelere, çiftlere ve gruplara hem sürekli hem de kapsamlı zihinsel ve davranışsal sağlık bakımı sağlar. Klinik psikolog; insanların duygusal, zihinsel ve davranışsal sorunlarını tanımlamak, değerlendirmek, tedavi etmek ve iyileştirmek için eğitim almış bir profesyoneldir. Ankara klinik psikolog hizmetinde kliniğimiz, psikoterapi ve danışmanlık ile çeşitli terapi yöntemleri kullanarak bireylerin psikolojik sorunlarını ele alır.

Klinik psikologlarımız; çocuklar, ergenler, yetişkinler ve yaşlılar da dahil olmak üzere geniş bir yaş aralığında ve çeşitli psikolojik rahatsızlıklarla çalışabilir. Bunlar arasında depresyon, anksiyete, travma sonrası stres bozukluğu, obsesif-kompulsif bozukluk, yeme bozuklukları, kişilik bozuklukları ve bağımlılıklar gibi durumlar yer alabilir. Kliniğimizde psikoterapi seansları düzenleyebilir, bireylerle birebir veya grup terapisi yapabilir, değerlendirme araçları kullanabilir ve psikolojik testler uygulayabiliriz.

Ankara Klinik Psikolog Tavsiyesi

Ankara klinik psikolog tavsiyesi isteyenler için kliniğimiz,en fazla tavsiye edilen psikoloji kliniklerindendir. Kliniğimizde bireylere, çiftlere, ailelere ve gruplara sürekli ve kapsamlı zihinsel ve davranışsal çözüm odaklı sağlık bakımı sağlarız. Klinik psikologlarımız, çok çeşitli zihinsel ve davranışsal sağlık sorunlarına hitap eden geniş kapsamlı bu uzmanlık alanında profesyonelce hizmet eder.

Uzmanlarımız, psikolojinin içindeki ve dışındaki çok çeşitli disiplinlerden gelen bilgi ve becerilerle donanımlıdır. Ankara klinik psikoloji uzmanlığımız bireylerin yaşamları boyunca karşılaştıkları, aralarında travmatik stres reaksiyonları, ciddi akıl hastalıkları ve kriz müdahalesi de dahil olmak üzere duygusal ve psikolojik sorunlar, kişilerarası veya sosyal sorunlar ve işlev bozuklukları, madde bağımlılığı; entelektüel, bilişsel ve nörolojik durumlar  gibi davranışsal ve zihinsel sağlık sorunlarını ele alır.

Psikolog Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Deneyim ve uzmanlığın yanı sıra, bir psikologda bulunması gereken bazı nitelikler vardır. Bu nitelikler doğrultusunda, profesyonel psikolog seçimi yapılabilir. Nitelikli psikolog seçimi, danışanın psikolojik sağlığına ve iyiliğine yönelik etkili bir destek almasını sağlamak için son derece önemlidir. Nitelikli bir psikolog seçimi, bireyin veya grubun psikolojik sağlığını iyileştirmek ve yaşam kalitesini artırmak için kritik bir adımdır. Peki, psikolog seçimi nasıl olmalıdır? İyi bir psikologda bulunması gerekenler şunlardır:

  • Bilişsel, davranışsal, duygusal ve kişilerarası işleyişi değerlendirme ve test verilerini gözlemler, görüşmeler ve diğer veri kaynaklarıyla bütünleştirme ve sentezleme becerisi
  • Çok çeşitli kanıta dayalı müdahaleleri kullanarak sağlığı ve işlevselliği iyileştirmek için psikolojik ve davranışsal müdahale yapabilme becerisi
  • Bir dizi klinik psikolojik süreç üzerinde araştırma yürütme, yayma ve uygulama becerisi
  • Çok çeşitli popülasyonlarla terapötik ilişkilerin ve iletişimin kurulması ve sürdürülmesi
  • Klinik psikoloji uygulamalarına ait yasal, düzenleyici ve etik konuları tanıyarak bunlara yanıt verme becerisi
  • Davranışı yönlendiren, kendini yansıtmayı, dürüstlüğü ve hesap verebilirliği teşvik eden mesleki beklentilerin anlaşılması
  • İyi iletişim ve uyum
  • Güvenilir referanslar
  • Uygun fiyatlandırma

Psikolog ve Klinik Psikolog Farkı Nedir?

Klinik psikolog ve psikolog farkı nedir diye sıklıkla merak edilmektedir. En büyük farklardan biri uzmanlık alanlarıdır. Klinik psikologlar çok daha spesifik bir uygulama kapsamına sahiptir. Hafiften şiddetliye kadar değişen zihinsel hastalıkları tanımlama, teşhis etme ve tedavi etme konusunda kapsamlı bir şekilde eğitildikleri için, büyük ölçüde zihinsel sağlık koşullarından mustarip olan danışanlarla çalışırlar.

Elbette, genel bir psikoloğa benzer şekilde, klinik psikologların da sürekli değişen ruh sağlığı dünyasında güncel kalabilmek için sürekli eğitim ve öğretime katılmaları gerekmektedir. Psikolog terimi genellikle psikoloji alanında lisans veya daha üst düzeyde eğitim almış olan herhangi bir kişiyi tanımlar. Bu kişiler; danışmanlık, araştırma, öğretim veya başka psikolojik hizmetler sunabilir. Ancak, bir psikoloğun reçete yazma yetkisi bulunmaz.

Öte yandan klinik psikolog terimi, psikoloji alanında lisansüstü eğitim almış ve genellikle lisanslama veya sertifikasyon sürecini tamamlamış bir profesyoneli ifade eder. Klinik psikologlar, psikolojik sorunları tanımlama, değerlendirme ve tedavi etme konusunda uzmanlaşmışlardır. Klinik psikologlar, çeşitli terapötik yaklaşımları kullanarak bireylerin ve grupların duygusal, zihinsel ve davranışsal sağlıklarını iyileştirmeye çalışır.

Bu psikologlar, ruh sağlığıyla ilgili daha ciddi durumları teşhis etme ve tedavi etme konusunda da uzmanlaşmışlardır. Klinik psikologlar genellikle bireylerin ruh sağlığı sorunları, stres, anksiyete, depresyon, travma sonrası stres bozukluğu, obsesif-kompulsif bozukluk gibi durumlarla başa çıkmalarına yardımcı olur. Bunlarla birlikte aile terapisi, çift terapisi ve çocuk terapisi gibi alanlarda da hizmet verebilirler.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email